-->

Thursday, June 23, 2011

Novel ?


Novel? Apa kes la pulak Amai cerita novel nie? Hehe. Tak ada apa la korang. Saje nak cerita. Sebab Amai nak kongsi kecelaruan/ kekeliruan nie. Haha. Agak-agaknya apa ek kekeliruan tu? Ermmmm....

Actually, Amai dah lama pasang niat untuk tulis sebuah novel. Tapi itulah. Macam tak ada kekuatan je untuk tulis novel ni. Amai takut nanti novel tu tergantung, macam novel 'Kau Pergi' tu -.- Tapi ada sebabnya Amai gantungkan novel tersebut. Amai rasa novel tersebut agak serius. Haha, kalau korang nak try baca, pergi dekat Masterpiece atas tu.

So, Amai nak tanya la ni, agak-agaknya, novel apa yang patut Amai tulis?

A. Romance
B. Fantasy
C. Adventure
D. Teens

Bagi respond please ;) Amai memerlukan sangat pandangan korang. Tolong drop comment bawah nie yaa. Tolong sesangat. Kalau agak-agak Amai dah fikir masak-masak, insya-Allah, Amai akan start menulis novel tersebut. Tapi kena siapkan draf dulu la. Hehe..

Source: Google

P/S: Teringin sangat nak tulis novel macam J.K. Rowling.
Birthday kitorang sama, tau?! Hehe.
I LOVE HARRY POTTER :))

5 comments:

Goblogz said...

sebab ko minat hari poter , baik ko tulis pasal advanture.

Hakim said...

buat psal adventure?
hurmmm,
aku kurang yakin sbb ko tk pernah buat cerpen2 adventure kan?
tapi ap salah nye ek klu kau cuba..
aku pun minat bab2 adventure fantasy ni..

so..

i vote for:
B and C

kalau genre teens camne? tak paham..

Muhd Aqmar said...

@Hakim tu sebab aku jadikan J.K. Rowling sbg idola aku.
tapi genre mcm nie memerlukan imaginasi yg tinggi.
apa-apa pun, ak akan cuba tulis sebaik mgkin :)
teens tu kira mcm cerita remaja la. pasal remaja tu semua. friendship, love, rintangan, bla bla bla.. hehe.

Hakim said...

Oooo~
Dah tgok citer Bridge to terabithia?
Tu movie adaptasi novel tau.. best giler cite dia.. try la tgok.. mane tau dpt inspirasi.. ^^

Muhd Aqmar said...

@Hakim movie lamakan? sudah tgk :) thanx bg opinion.